perjantai 7. elokuuta 2009

Lukemattomista kirjoista

Kuvassa vuoden 2008 Suomen kaunein kirja Louhisaaren linnan talousreseptit.

Viime vuonna pohdiskelin lukemattomien kirjojen problematiikkaa vanhassa blogissani. Ne keittokirjat ovat edelleen hyllyssäni, vaikka hienoista kehitystä kirjaosastolla on tapahtunutkin.

Lähidivariini kierrätän monet niistä uudehkoista kirjoista ja uusista lehdistä, joista selviää yhdellä lukukerralla. Parhaimman hinnan niistä saa, jos vaihtaa uuteen luettavaan. Tämä nimenomainen divari ottaa myyntiin uudehkoja lehtiä, kirjoja laidasta laitaan, sarjakuvia, dvd- ja cd-levyjä ja pelejä. Menossa on nyt jälkikasvun sosiaalistaminen divarin käyttäjäksi, vaikka hänessä näyttää olevan hieman Aku Ankka-hamsteroinnin merkkejä, kiitos isoveljeltä perityn valmiin lehtikokoelman ja hänelle tilattujen vuosikertojen.

Oman lähiantikkasi voit etsiä vaikka täältä.

Antikka.netiä kehuinkin jo viime kerralla kiinnostavien kirjojen hankintapaikkana. Sieltä löytyy helposti harvinaisempiakin teoksia. Antikka.netin kauppiaat myös ostavat kirjoja, joita voi tarjota ottamalla yhteyttä suoraan kauppiaisiin. Muita nettiantikkoja ovat mm. Antikvaari.fi ja Antikvariaatti.net. Verkkoantikat löytyvät myös Makupalojen listauksesta. Myös Huuto.netin kautta olen joskus yrittänyt myydä joitain kirjoja, eivät tuntuneet oikein siellä käyvän kaupaksi.

Uusi tuttavuus on Booky.fi, josta voi ostaa ja jonne voi itse verkon kautta ilmoittaa myyntiin omia kirjojaan. Bookystä löytyy paljon mm. lukioiden ja muiden oppilaitosten oppikirjoja uutena ja käytettynä. Käytetyt kirjat löytyvät osastosta Vihreät kirjat. Ilmoitin itsekin kokeeksi myytäväksi yhden oppikirjan, ja plussaa tuli tietojen syöttämisen helppoudesta. Kirjatietokanta toimii nimittäin ISBN-numeroilla, jonka syöttämällä järjestelmä tunnistaa kirjan ja esitäyttää sen tiedot lomakkeelle. Kaupankäynti tapahtuu Booky.fin verkkokaupan välityksellä pientä provisioita vastaan. Kirjaani ei ole vielä ostettu, joten raportoin tästäkin aikanaan.
Myös Jamera.net myy sekä uusia että käytettyjä lukiokirjoja, kuten mm. Bookloop. Jos sinulla on lisävinkkejä, niin laita kommenttilootaan tiedoksi omat kokemuksesi.


5 kommenttia:

  1. Kiitos! Hyvä kooste aiheesta. Tuo on minulla sellaisessa "pitäisi"-vaiheessa.

    VastaaPoista
  2. Sellaistahan se on Heikki, jatkuvaa pitäisi-vaihetta. Mulla on toiminut että yritän tehdä vähän koko ajan, pari lehteä ja kirjaa kerrallaan. Hidasta mutta varmaa.

    VastaaPoista
  3. Hei, eksyin tänne jostakin... ja hyvä, että tulin. Kirjoitat mielenkiintoisista asioista. Luin tekstejäsi taaksepäin ja silmiini osui romaanikasikirjoituspostauksesi. Missä vaiheessa mennään? Oletko jo saanut vastauksen? Itse olen kierrrättänyt yhtä käsikirjoitusta muistaakseni seitsemässä kustantamossa. Laihalla tuloksella. Tsemppiä sinulle!

    VastaaPoista
  4. Hei Linnea, vastasin jo eilenkin, mutta jostan syystä kommentti ei tullutkaan näkyviin. Romaanikässärin osalta on tullut kaksi "hylsykirjettä" ja kahdesta vielä tietoa odotellaan. Puoli vuotta on kulunut ja vertaiskokemusten valossa saattaa vielä toinen puoli vuotta mennä ennen kuin tietoa tihkuu.

    Olenkin kirjoitellut jo ihan toista projektia tässä välissä, vie tehokkaasti ajatukset pois tuosta odottamisesta.

    Tsemppiä sullekin, kyllä se kustantaja vielä löytyy!

    VastaaPoista