lauantai 29. toukokuuta 2010

Hyvän elämän etsimisestä

Hieman on taas aikaa vierähtänyt viime tekstistä. Kirjan viimeistely vie aikaa, ja monia muitakin töitä ja töiden tapaisia sekä harrasteasioita on viime viikkoina viety vinhaa vauhtia eteenpäin.

Mieluisa työhomma viime viikolla oli olla kertomassa kohtuullistamisesta Kajaanissa Naistentalo Woimalassa. Läsnä oli kymmenkunta aktiivista naista, joiden kanssa virisi kiinnostavia keskusteluja kohtuullistamisen eri puolista. Osa oli itse jo kokoneita donwshiftaajia ja osa vasta tutustumassa aihepiiriin. Noista keskusteluista sain itsekin paljon ajatuksen siemeniä.

Onnellisuuteen ja hyvään oloonhan se kaikki loppuviimeksi tiivistyy, kun tarpeeksi riisutaan kaikkea muuta ympäriltä. Sehän on se meidän tavoitteemme. Luen juuri parhaillaan Antti Kylliäisen kirjaa Armoa työhön jossa hän muistuttaa Aristoteleen ajatuksista, että ihminen on luonnostaan yhteisöllinen olento. Vain yhteisön jäsenenä ihminen voi toteuttaa oman elämänsä korkeinta päämäärää ja tarkoitusta: elää hyvä elämä.

Hyvän elämän aineksia on ollut tällä viikolla oikein kukkuroittain. Olen saanut viettää viikon vanhempieni ja sisareni kanssa, nauttia puutarhatöistä ja tästä paikasta, jossa näen ikiaikaisen joen heti aamulla herättyäni ja jossa pihan omenapuu juuri availee ensimmäisiä nuppujaan. Tämä paikka on ollut meillä vasta vähän aikaa, ja valmistaudumme ensimmäiseen kokonaiseen kesään täällä täynnä odotusta ja ihmetystä. Tavoitteena on että tämä vanha talo on joskus meille itsellemme eläkeiän tukikohta, ja sitäkin ennen paikka jonne vetäytyä välillä kirjoittamaan ja olemaan, kun haluaa kaupungista hieman rauhallisempaan ympäristöön.

Nyt etupihan kukkapenkki taas kutsuu, aurinkoista viikonvaihdetta kaikille lukijoille!

2 kommenttia:

  1. Minä perin jokunen vuosi sitten vanhan maalaistalon, josta ajattelin juuri kuvaamasi kaltaisita paikkaa. Jokin vain mättää - en löydä paikasta rauhaa, harmoniaa. Mietin usein, missä vika. Ehkä paikalla on jokin huono karma... Ihanaa, että olet löytänyt oman mansikkapaikkasi. Ihanaa kesää sinulle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Linnea, samoin sinulle toivottelen hyvää kesää. Joskus paikkoihin täytyy tutustua pitemmän aikaa,ennenkuin niissä tuntee olonsa kotoisaksi. Toivottavasti sinunkin maalaistalostasi löytyy kesän aikana hyvä henki. Joskus auttaa suursiivous ja tavaranraivaus, jolloin sisälle saa omat tuoksut ja tavarat ja sitä kautta alkaa kotiutua.

    VastaaPoista