sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Wanhojen tavaroiden hinnannousu pysähtynyt



Olipa ihana lauantai, kävimme siskon kanssa läpi Porvoon ja lähiseudun antiikkikauppoja, vanhojen tavaroiden kauppoja ja sisustusliikkeitä. Mukavaa oli olla liikkeellä toisen asianharrastajan kanssa, niin ei ole syytä kiirehtiä ja voi oppia yhdessä kaikenlaista uutta vanhoista tavaroista. Keskustelimme niin viinakoirista, sormipaneeleista kuin vanhoista lääkärinvälineistäkin.



Omatekoinen vanhojen tavaroiden hintakehitystä seuraava mittari Paulapurkki-indeksi osoitti tänä vuonna wanhojen tavaroiden hinnannousun pysähtyneen, jopa osittain kääntyneen laskuun. Paulapurkki-indeksi kuvaa punaisen Paula-tytön kuvalla varustetun peltisen, suhteellisen hyväkuntoisen kahvipurkin keskihintaa Itäisen Uudenmaan liikkeissä. Indeksin kehitys on empiirisen tutkimukseni mukaan ollut seuraava:





2003 6 €


2004 7 €


2005 8.5 €


2006 9 €


2007 10 €


2008 12 €


2009 12 €

Saman vahvistivat lamaa valittelevat kauppiaat, varsinkin kalliimman tavaran liikkuminen on kuulemma selvästi hidastunut tai pysähtynyt. Kävijöitä on kohtuullisesti, mutta he tyytyvät entistä enemmän pelkästään katselemaan.



Harrastimme myös vaihtokauppaa; meille tarpeeton vanha puuarkku vaihtui (pienellä välirahalla) kauniiseen klaffilipastoon, jonka pienten laatikoiden etulevyt olivat loimukoivua. Kaunotar on jo kotiutunut uudelle paikalleen mökin makuukamariin.

Nyt sisko on saateltu kotimatkalle ja laskeutuminen toiseksi viimeiseen lomaa edeltävään työviikkoon on tosiasia. Mutta kohta se loma alkaa;)

1 kommentti:

  1. Indeksisi on riemastuttava, ja hintojen tasoittuminen otetaan ilolla vastaan. Naapurin tavarapuodissa on myynnissä lakupekan kuvalla varustettu peltirasia yhdeksänkymmenen euron hintaan. Ihan kiva purkki se varmasti on, mutta kenelle näitä oikein myydään?

    VastaaPoista