lauantai 31. lokakuuta 2009

Huomenna se alkaa

eli siis NaNoWrimo. Ai että mikäkö se on? National Novel Writing Month (NaNoWriMo tai joskus vain NaNo) eli kansallinen romaaninkirjoituskuukausi  on vuosittainen marraskuun ajan kestävä kirjoitusprojekti, jossa tavoitteena on kirjoittaa 50 000 sanan mittainen romaani kuukauden aikana. Nimestään huolimatta NaNoWriMo on laajentunut kansainväliseksi ja mukana on ollut monia osallistujia Suomestakin.NaNoWriMossa päämääränä on nimenomaan kirjoittaa 50 000 sanaa, jonka ei tarvitse olla viimeistelty tai edes kokonainen romaani. Sen täytyy kuitenkin olla romaani eikä esimerkiksi novellikokoelma tai tietokirja. Kyseessä ei ole varsinainen kilpailu - tavoitteena on "voitto", mutta palkintoja ei jaeta. Muutamia NaNoWriMossa aloitettuja romaaneja on sittemmin julkaistu. Suomeksi kirjoittaville osallistujille projektissa on selvästi enemmän haastetta kuin englanninkielisille, sillä englannin kielessä 50 000 sanaa on vielä lyhyt romaani, siinä missä suomeksi se on jo paljon laajempi kokonaisuus.(Wikipedia).

Viime vuonna ilmoittautuneita oli noin 120.000. Suomessakin meitä on hieman yli 350 kirjoittajaa.

Romaanilla on aihe ja karkea sisällysrunko. Huomenna se alkaa.

2 kommenttia:

  1. Hei, kiitos tästä! En ole koskaan ennen kuullutkaan. Kuulostaa houkuttelevalta. Aion tutkia juttua tarkemmin, vaikka en mukaan taida ehtiäkään.
    Mistä aiheesta kirjoitat?
    VOIMIA ja ihtoa sinulle urakkaan!

    VastaaPoista
  2. Linnea, kannattaa tutustua ja ehkä sitten ensi vuonna tuletkin mukaan. Minusta tässä ydin on se, että on jonkinlaista tavoitetta kirjoittamiselle, jolloin ei niin helposti luista vaan tekee jämptisti sen (lähes) joka päivä - toivoakseni. Minulla on ajatus kirjoittaa nykyaikaan sijoittuvaa tekstiä siitä, millaista elämää ja nettielämää voivat ihmiset elää. Saa nähdä mitä tulee?

    VastaaPoista