keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Tiedän mitä teen tänä kesänä

Ensin sen teki peruskoulun hengessä Kriisi, sitten Kari Haakana, minun silmiini tämä osui Kati Parppeilta ja tästä seuraa tietenkin se, että nyt tekin joudutte sen lukemaan, halusitte tai ette.

Mitä teen tänä kesänä? Kirjoittanut Ritva, 47v.

Tänä kesänä minä olisin halunnut enimmäkseen olla rauhassa ja laiskotella, käydä uimassa ja ottaa aurinkoa pienen uimajärvemme jyrkillä rantakallioilla, joissa on joskus muurahaisia ja äänekkäitä lapsia, vaikka muuten se on kesän paras paikka.

Mutta sitten Kohtalo puuttui peliin ja järjesti tälle vuodelle neljät synttärit, joista kolmet on tasavuosia, yhdet kultahääpäivät, yhdet häät, jotka sittemmin kyllä siirrettiin vauvan syntymän jälkeiseen aikaan, yhdet valmistujaiset sekä yhdet muut juhlat, jotka on vielä toistaiseksi salaisuus, paitsi että minut on salaisuuteen vihitty mukaan. Kahdet synttärit ja se hääpäivä juhlitaan samalla kertaa, se salainen juhla ja kahdet muut synttärit siinä lähiaikoina ja sitten kun ne häät siirty, niin lähipiirissä odotetaan ainakin kahta vauvaa joka pitää huomioida kaikissa asioissa, ja se toinen vauvanodottaja on lähdössä kanssamme yhden syntymäpäiväsankarin toivomalle matkalle, koska sankari ei halunnut isoja juhlia vaan aikoi karata mutta ainakin pienet juhlat pitää silti järjestää, sillä ei tasavuosista niin vain karata.

Ja sitten kun on jonkinlainen osuus kolmesta eri-ikäisestä puutalosta niin sitä osin vuorossa on hieman katon kunnostusta, runsaasti puutarhatöitä vaikka kaikki mahdollinen sillä saralla onkin minimoitu, uusien remonttien haikailua ja suunnittelua sekä yleistä härdellöintiä ja järjestelyä, jota tuollaiset talot aina vaativat. Ja ne kaikki on tietysti ihan eri paikkakunnilla, joten pakkausta, purkamista ja autossa hikoilua tulee riittämään.

Eikä tässä vielä kaikki. Minun ihka ensimmäinen oikean kustantajan kustantama tietokirjani ilmestyy syksyllä, joten arvatkaapa vaan, milloin se viimeistellään? No kesällä tietenkin, onneksi kuitenkin ennen sitä syntymäpäiväsumaa, että voi sitten paneutua juhlimaan, jos kaikista järjestelyistä on enää tolkuissaan. Kirjoitushaaveita on muitakin, pitäisi kerätä aineistoa seuraavaan tietokirjaan ja olisi sellainen ihan pieni romaanikäsikirjoituskin lopeteltava.

Että tänä kesänä ette tapaa minua Porissa, Salmelassa tai Kamarimusiikissa. Vasta Espoo Cinén aikoihin taidan tolkkuuntua sen verran, että ehdin asettua kaupungin kulttuuririentoihin. Eihän tämä tietenkään ole lähelläkään kohtuullista menoa, mutta minkäs minä kaikkien muiden synttäreille ja muille salaisille ja julkisille juhlille mahdan, enkä remontin tarpeelle senkään vertaa.

Mutta ensi kesänä minä kostan: Pistän mökin vuokralle ja häivyn viikkokausiksi maasta. Ja siellä sitten makoilen rannalla tai uima-altaan reunalla enkä tee yhtään mitään. Tai no, ehkä siemailen kylmää juotavaa ja lehteilen jonkin kiinnostavan kirjan sivuja raukeasti. Toivottavasti siellä ei ole muurahaisia. Pelkään kyllä että ainakin yksi äänekäs lapsi lähtee sinne mukaan.

3 kommenttia:

  1. No, huh! Minä kostan jo tänä kesänä ja lähden perheen kanssa automatkalle Keski-Eurooppaan with absolutely no plan!

    VastaaPoista
  2. Jaana, kuulostaa juuri sellaiselta leppoisalta ja rennolta lomanvietolta, jota minäkin kaipaisin!

    VastaaPoista
  3. hi, you have nice blog.. u can view also mine..http://akoniwares.blogspot.com

    VastaaPoista