keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Varoitus: tähän voi jäädä koukkuun

Kokeilin Tarkan markan blogin innoittamana Spotify-palvelua, ja nyt olen koko aamun herkistellyt nostalgiaosastolla musiikin avulla.

Tarkka markka kertoi, että palvelu maksaa 10 €/kk, mutta kutsun avulla palvelua on mahdollista käyttää ilmaiseksi. Ilmaisia Spotify-kutsuja voi väijyä mm. osoitteista: http://spotify.rejected.se/ sekä http://spotify.rejected.se/.

Tässä vähän tunnelmia:
Seli-seli-osastolta mainittakoon että video on vuodelta 1971, enkä ihan vielä tuolloin osannut Neilia arvostaa vaan vasta vähän myöhemmin.

9 kommenttia:

 1. Minulle sopii parhaiten ilmainen stream osoitteesta http://www.pandora.com/

  VastaaPoista
 2. Myös You Tubesta voi kuunnella musiikkia, ja löytyy paljon, mutta pitää aina "vaihtaa" manuaalisesti... Ihan ilmaista!

  VastaaPoista
 3. Moi Kaisa ja Akka, kiitos vinkeistä. Youtube onkin yliveto videoiden katseluun. Nykyisellään tuo Spotifyn ilmaisuus siis perustuu mainoksiin, jota musiikin välissä kuuluu. Eilen huudatin palvelua koko päivän, ja välissä kuului kaksi mainosta eli ei paha.

  Nyt alkaa jo näiden palveluiden käyttölogiikka olla sitä tasoa, että on helppo uskoa siihen, että tällaiset yleistyvät. Keksin jo heti, että tämä myös yksinkertaistaa elämää, kun ei tarvitse cd-levyjä eikä cd-levyhyllyä. Kun vaan raaskisi jotain tehdä niille vanhoille LP-levyille, joita hilloamme kaapissa vuodesta toiseen. Olen miettinyt niiden siirtämistä digimuotoon, mutta taitaa olla turhaa vaivaa.

  VastaaPoista
 4. Vinyylilevyt: älä ihmeessä tee niille mitään! Nythän ne alkavat olla muotia ja uusia levysoittimia valmistetaan taas. Maalla huudatan vanhoja vinyylejä niin lujaa kuin kajareista lähtee - niissä on ihan oman tunnelmansa kun neulan ääni välillä kuuluu...

  VastaaPoista
 5. Otan tyytyväisenä vastaan digitaalisen musiikin tulemisen, ja Spotifyssa on paljon potentiaalia. Pandora olisi muuten loistava palvelu, mutta valitettavasti sen käyttö ei Suomesta käsin onnistu ilman kiertoratkaisuja.

  Akka on oikeassa. Vinyylilevyt kestävät esineinä paremmin aikaa kuin CD-levyt, sillä niissä on suuret ja näyttävät kannet ja niiden soittamisessa fyysinen elementti on vahvempi. Ne puolustavat paikkansa paljon paremmin kuin monet muut musiikkimediat.

  Itse heitin juuri toistasataa vanhaa VHS-kasettia pois. Niille ei ole enää mitään käyttöä, kun en omista videoita. Teknologian kehitys teki muutamassa vuodessa leffakokoelmastani jätettä, kun netistä saa jo kaikkea.

  VastaaPoista
 6. Pientä tai isompaa haikeutta tuntien olen minäkin poistanut taloudesta sekä c-kasettipinoja että vhs-kasetteja, varsinkin niitä itse nauhoitettuja. Mutta loppuviimeksi en niitä sitten jälkikäteen edes osaa kaivata.

  Yleisön pyynnöstä säästetään sitten ne älppärit ja aletaan huudattaa niitä mökillä. Samalla kylällä saamme muutaman kerran kesässä nauttia erään asukkaan nostalgiasta, kun hän soittaa vanhoja 1930- ja 40-luvun iskelmiä (kuvittelen että savikiekoilta), ja se sopii ihna hyvin taustamusiikiksi hämysiin kesäiltoihin. Laitan siis pystyyn kilpailevan shown vanhoilla 1980-luvun Bruceilla, Bowiella ja Santanalla.

  VastaaPoista
 7. Tänään tuli Hobbarin kuvasto, ja mitäs siellä myytiinkään: levysoittimia. Vinyylit ovat kuulemma tulossa takaisin... M.o.t.

  VastaaPoista
 8. Hei, olinkin pistänyt sivuilleni toisen linkin väärin. Spotify-kutsuja löytyy siis osoitteista:
  http://garaget.in, http://spotify.rejected.se sekä http://spotify.fleo.se.

  Toivottavasti meni nyt oikein :)

  Markus / Tarkkamarkka.com

  Ps. Olen päivittänyt sivuni uutiskirjejärjestelmää, joten jos säästämisvinkit kiinnostavat, klikatkaa osoitteeseen http://www.tarkkamarkka.com ja tilatkaa uutiskirjeeni :) Uutiskirjeen tilaajille lähtee parhaat tarjoukset, ilmaistuotteet ja säästämisvinkit suoraan sähköpostiin.

  VastaaPoista
 9. Markus, kiitos infosta, olen ilolla pannut merkille että sun sivuille ilmestyy tämän tästä kiinnostavaa materiaalia.

  VastaaPoista