tiistai 19. tammikuuta 2010

Rukkaset naulaan?

Kaisa Kautto-Koivula, tutkija-kirjoittaja, kommentoi ministeri Paula Lehtomäen ratkaisua Taloussanomissa. Hän näkee sen hyväksi esimerkiksi, joka voi rohkaista muita tekemään samoin ja luonnehtii ilmiötä laajenevaksi..

– Jos tehtäisiin tilastoja niistä, jotka ovat hypänneet oravanpyörästä, niitä olisi huikeasti. Sitä vain on vaikea tilastollisesti osoittaa.


Kautto-Koivulan mielestä irtiottojen syynä on kovaksi ja kuluttavaksi muuttunut työelämä, joka ajaa ihmiset piippuun nopeasti. Talouden ja yhteiskunnan murros on meneillään, ja arki on muuttunut hallitsemattomammaksi. Yhä useampi pohtii, mikä on mielekästä ja mikä ei.

– Yksi ja toinen viskaa rukkaset naulaan. Ja meitä ei pelasta enää mikään, jos yksi ja toinen tekee niin jo kolmekymppisenä. Pakko sanoa, että huolestuttavalta näyttää.

Juttu herätti myös vilkasta keskustelua tämän "DIGITALISOI, MOBILISOI, AUTOMATISOI, INTEGROI, PRIORISOI ja FOKUSOI" -yhteiskunnan ilmiöstä.

2 kommenttia:

  1. Niinpä. Tunnen monia kaltaisiani kolmekymppisiä, jotka ovat jääneet lapsen kanssa kotiin ensin kolmeksi vuodeksi ja jatkaneet seuraavan lapsen kanssa seuraavat kolme vuotta...
    Ehdin olla työelämässä finanssialalla lähes viisi vuotta ja se riiti jo loppuun palamiseen. Nuorilta työntekijöiltä vaaditaan paljon, koska he "ovat nuoria ja jaksavat".
    Jossain vaiheessa se jaksaminen loppuu.

    VastaaPoista
  2. Liian vähän kiinnitetään huomioita siihen, että nykypäivän kolmikymppisten pitää jaksaa tätä rumbaa vielä tosi pitkään, pitäisi hakea tehokkaampia keinoja siihen, että he haluaisivat ja jaksaisivat sen. Monet ratkaisevat asian omalla kohdallaan siten, että hakeutuvat vapaahetoisesti vähemmän kuluttaviin töihin jo ennen kuin ovat liian loppu.

    VastaaPoista