tiistai 2. helmikuuta 2010

Hitaasta lukemisesta
Tänään olin ystäväni Elinan kanssa suunnittelemassa ensi viikon valmennusta. Otin mukaan muutaman kohtuullistamisaiheisen kirjan, joita lehteilin hajamielisesti, kun bussi taivalsi lumisten maisemien halki kohti keskustaa.


Tällainen ajatus ponnahti sivuilta esiin:

Hyvä keskustelu on hyvin läheisessä yhteydessä hitaaseen lukemiseen, joka auttaa lukijaa syventämään näkökulmaansa. Ehkä olisi harjoitettava lukemista tai pikemminkin seurustelemista joidenkin tekstien kanssa. Niihin pitäisi siis palata moneen otteeseen. /.../ Meidän on luetteva hitaasti ja säästeliäästi, jotta saamme kirjoista oman käsityksen ja pitkäaikaista iloa. /.../ Mutta jos annan itselleni aikaa hitaasti lukea jokaisen sivulauseenkin, saan itselleni rauhan tai pikemminkin mietiskelevän tunnelman.
Taidanpa siis ottaa kirjailijan vinkistä vaarin ja syvälukea uudestaan tämän tärkeän teoksen, Ove Wikströmin kirjan Läsnäolon taito, Johdatus kiireettömään elämään (Kirjapaja 2008).

Päivän pieni ilo (kiitos Heikille hyvästä ideasta!): Tämä oli tämän blogin 101. postaus ja lukijoita on ollut lähes 16.000. Tekee nöyräksi ja kiitolliseksi, että jaksatte käydä täällä.

1 kommentti:

  1. Tuo Wickströmin kirja on ehdoton suosikkini. Luin sen ensimmäisen kerran kirjaston kirjana ja ostin samantien omaan hyllyynkin. Sanalla sanoen hienoja ajatuksia. Ei saarnaamista ja teennäisiä vinkki-vinkkejä.

    VastaaPoista