tiistai 16. maaliskuuta 2010

Leppoisaa seminaariosallistumista

Kirjoittelen tätä seminaarin kahvitauolla. Tämä onkin leppoisaa seminaariosallistumista, jonka ainoana haittapuolena on, että kahvit jouduin keittämään itse. Olen siis omassa kotona, villasukat jalassa ja silti seminaarissa.

Tänään olen ensimmäistä kertaa asettunut seuraamaan kokonaista kiinnostavaa seminaaria netin ääreen. Olen kyllä joitain pätkiä seurannut sieltä ja täältä aikaisemmin, mutta tämä oli niin kiinnostava, että aika oli buukattu etukäteen kalenteriin ja muistikirja kaivettu esille valmiiksi.

Kyseessä on Tarina!Seminaari muistelemisesta ja tarinankerronnasta digiajassa. Järjestäjä on Yle ja seminaari näkyy livenä Ylen Areenassa. Lisäksi Qaikun seminaarikannussa syntyvät reaaliaikaisesti muistiinpanot. Halutessani voisin esittää myös kysymyksiä Qaikun välityksellä puhujille.

*Edit: webinaari nähtävissä Areenassa nyt kahtena osana, osa 1 ja osa 2. *

Aiheena mm. elämänkaarikirjoittaminen ja tarinat elokuvakäsisten aineksina sekä paljon muuta mielenkiintoista. Yhteenvetoa täältä.

Sisältöpuoleen palailen varmaan tuonnempana, mutta tällaista osallistumistapaa voin kyllä suositella. Ainoa jota jää hieman kaipaamaan, ovat mielenkiintoiset, näennäisen satunnaiset kohtaamiset muiden osallistujien kanssa tauoilla.

2 kommenttia:

  1. Mukava kuulla että seminaarikokemus oli antoisa. Itse kun olin seminaaria tuottamassa ja paikanpäällä aistin positiivisen kuhinan livenä, mutta hyvä että se välittyi medioitunakin. Keskustelu tauolla ja jälkeen oli porisevaa ja uskoisin että se myös jatkuu eri yhteisöissä.

    Minulle päällimmäisiä mieleen heränneitä kysymyksiä olivat tässä murroksessa: Mitä voisi tarkoittaa tarinoilla johtaminen? Miten tapahtuu kansanperinteen arkistoiminen pikaviesteistä, tweeteistä ja qaikuista? Koska kaunokirjallisia tarinoita julkaistaan yhtä paljon pikaviestien ja yhteisökommenttien pohjalta kootuista ja käsikirjoitetuista aineistoista kuin yksittäisten kirjailijoiden kirjoittamina? Milloin tulee esitykseen ensimmäinen suomalainen avoimen tuottaja- ja käsikirjoittajayhteisön tuottama elokuva?

    yt. Ulla Lukkari

    VastaaPoista
  2. Ulla, kiitos kommentista. Nuo kysymyksesi ovatkin kimurantteja. Onneksi teknologia kehittyy ja noihinkin varmaan saamme työkaluja jollakin aikavälillä. Avoimessa yhteisössä tuotettu lehtijuttu tulikin jo Tietoviikossa, ja varmaan tämäkin hyvä idea laajenee.

    VastaaPoista