sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Oulusa olemasa


Viime päivät olen viettänyt täällä vanhassa kotikaupungissani, jolla on ikuisesti varattu paikka sydämeni sopukassa. Asuin täällä aikanaan kuusi vuotta nuoruudestani. Niihin vuosiin mahtui paljon ainutkertaista, mutta en silti haikaile sitä aikaa takaisin. Kaipuu kaupunkiin kuitenkin jäi, ja tänne on päästävä säännöllisin väliajoin.

Murre palaa välittömästi, huomaan bussissa kysyväni lastenvaunujen kanssa kulkevalta "Tarviikkonää apua?" ja päivitteleväni "kauhian kylymää tuulta".

Paikoilla on henkensä, uskon, hyvä tai huono. Täällä on paljon paikkoja, joss valitsee hyvä henki, rauha, onnellisuus. Yksi niistä on tämä ystävättäreni koti, jossa olen saanut asua nämä päivät. Siitä kertonee myös, että erilaisten pienten kremppojen rasittamana nukuin 14 tuntia putkeen ja heräsin todella levänneenä.

Vaikka kyseessä oli osittain työmatka, jäi silti aikaa sukututkimukselle Maakunta-arkistossa, Pohjois-Pohjanmaan museossa ja Kaupunginkirjaston maakuntakokoelmahuoneessa. Löytyi lisätietoja suvun merimiehistä, kultasepistä ja monta kiinnostavaa yksityiskohtaa 1700- ja 1800-lukujen ajankuvasta. Monissa kohdin pääsin taas askeleita eteenpäin tässä omassa sukusudokussani.

Tänään iltapäivä on pyhitetty kirjoittamiselle. Ja huomenna aamulla kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti