keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Täti perehtyy mikrobloggaukseen kotisohvalla

Blogisyötteissä oli tänään todella mielenkiintoista materiaalia. Työt saivat hetken odottaa, kun tutkailin postausten innoittamana mikroblogipalveluja.

Tuijan kautta löysin Digityttöjen yleiskatsauksen aiheesta. Digitytöt haastattelivat myös Eero Holmilaa Roheasta, Qaikun tekijäfirmasta. Ja Rautasillan Eerokin videopostasi Twitteristä.

Ilmeistesti Jaiku on siis-so-last-season. Päivän kysymys kuuluukin: Twitteriin vai Qaikuun? Suosituksia, anyone?

9 kommenttia:

 1. Päivän vastaus: molempiin. Henki on kuitenkin ihan eri Twitterin ja Qaikun välillä. Nimimerkillä "skitsoilee sekä että"

  VastaaPoista
 2. Mielestäni kannattaa kokeilla molempia. Twitteristä saa kuulemma enemmän irti lisäpalveluiden kautta.

  VastaaPoista
 3. Qaiku kaipaa tällä hetkellä kunnon APIa. Sen jälkeen varmasti sekin löytää tiensä niin puhelimiin kuin omiin lisäohjelmiinsa.

  Qaiku toimii keskusteluissa threadauksensa ansiosta paljon paremmin kuin Twatter. Se on hyvä kompromissi monipuolisten ominaisuuksien ja helpon käytettävyyden välillä. Tässä mm. BrightKite epäonnistui olemalla liian epäjohdonmukainen ja sekava.

  VastaaPoista
 4. Aiheista ovat kirjoittaneet mm. Sulopuiston Olli ja Haakanan Kari. Ja noissa mikroblogipalveluissa varmaan keskusteltu useammankin kerran.

  Mulla on ollut tarkoitus kirjoittaa omasta mikroblogihistoriastani ja -kokemuksista, mut on vielä tekemättä. Qaiku on ykköspaikkani sen keskustelumaisuuden vuoksi, Facebook on arkista elämän lyhytkirjausta, Twitteriä en ole osannut omaksua (ja siellä ärsyttää spämmi ja markkinoinnillisuus).

  VastaaPoista
 5. Ja Qaikussa on kannaltani plussa myös sen mahdollistama järjellinen seminaariraportointi. Twitterissä se ei luonnistu samaan tapaan.

  VastaaPoista
 6. Oma maa Qaiku, muu maa Twitter. Näin se minulla ainakin tällä hetkellä menee.

  VastaaPoista
 7. Qaiku on käyttäjäystävällisempi ja "läheisempi", twitterissä on vaikka mitä lisâvimpaimia mutten itse saa siitä irti haluamaani.

  Facebook on silti ykkönen, ainoastaan koska "kaikki" ovat siellâ.

  Jaikua jään kaipaamaan, mutta se tuntuu tosi hyllytetyltä ja tökkii.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikista kommenteista. Päädyin Qaikuun:
  http://www.qaiku.com/home/Serenitas/

  Raportoin, kun pääsen vähän alkua pidemmälle. Katsotaan, mitä erilaista tuolla on Facebookiin verrattuna, joka on enimmäkseen kivaa "höpöttämistä". Siihen olen jo jäänyt koukkuun.

  VastaaPoista
 9. Tiedän, mikä on Qaiku ja saanut selvityksen ihan kehittäjältä itseltään (vai oliko se Jaiku), mutta mikä on Twitter? Onko tämä sitä, että ollaan kaikkien kanssa yhtä aikaa ja koko ajan? Not for me, lopetin bloginikin ainakin tilapäisesti, kun mietin, että paljastan pian liikaa... Facebookissakaan en ole. Olen auttamatta kalkkis.

  VastaaPoista